ASBIS ovlašteni distributer branda TYAN

ASBIS postaje ovlašetni distributer branda TYAN za EMEA tržište: centralna i istočna Europa, baltičke zemlje, bivši Sovjetski savez, Srednji istok i Afrika.

"Uzbuđeni smo oko novog partnerstva sa ASBIS-om čime ćemo tržištu EMEA ponuditi TYAN serverska rješenja. Ovo partnerstvo će osnažiti našu prodajnu mrežu i unaprijediti uslugu prema korisnicima na EMEA tržištu," izjavio je Robby Lin, viši direktor MiTAC Computing Technology Corporation's TYAN Business Unit.

“Glavni dio TYAN portfolija u segmentu HPC, storage i cloud serverskih platformi su bazirani na Intel® Xeon® skalabilnim procesoima and AMD EPYC™ procesorima i dizajnirani su da odgovore zahtjevima HPC, data centar, server storage i tržištu sigurnosnih rješenja. Radujemo se mogućnosti da obezbijedimo skalabilne, visoko integrisane i pouzdane proizvode i proširimo poslovne prilike kroz ASBIS distributivnu mrežu.”

Georgii Saprykin, Product Marketing Manager, ASBISc Enterprises plc izjavio je:

"Partnerstvo sa TYAN proširuje ASBIS-ovu ponudu serverskih rješenja čime našim korisnicima nudimo pouzdane platforme za cloud infrastrukture, Big Data i Deep Learning. Sa TYAN serverskim platformama i storage rješenjima naši kupci se mogu forkusirati na proširenje djelatnosti i uz minimiziranje utroška vremena i dodatnih novčanih troškova."

O TYAN:

TYAN, vodeći serverski brand MiTAC Computing Technology Corporation koji je dio MiTAC Group (TSE:3706), dizajnira, proizvodi i plasira na tržište napredne  x86 i x86-64 servere/workstation board tehnologije, platforme i serverska rješenja. Orjentirani su kupcima iz segmenta OEM, VAR, System Integratora i Resellera širom svijeta. TYAN nudi liderima sklabilne, visoko integrisane i pouzdane proizvode širokog spektra. Za više informacija posjetite MiTAC web stranicu http://www.mic-holdings.com ili TYAN web stranicu na http://www.tyan.com

O ASBIS:

ASBIS je vodeći Value Add Distributer, OEM i pružatelj rješenja za IT, IoT, IoT, AI širom CEE, FSU, MEA. Kompanija je specijalizirana za value added distribuciju (VAD), B2B market solutions i ICT distribuciju  rješenja  od strane velikih partnera.Ekspertni timovi rade konfiguraciju hardvera i softverskih rješenja za cloud bazirane usluge. Za više infirmacija posjetite www.asbis.com.