Upoznajte Wi-Fi 6. generacije

Wi-Fi 6 je dizajniran da poboljša brzinu, poveća efikasnost i smanji zagušenje mreže u slučajevima gdje je tražena velika propusnost. Izgrađen je kao odgovor na sve veći broj uređaja u svijetu. Ako posjedujete VR uređaj, više Smart Home uređaja i ostalih uređaja u kućanstvu, tada je Wi-Fi 6 router najbolje rješenje.

Wi-Fi 6, također poznat kao "AX Wi-Fi" ili "802.11ax Wi-Fi", baziran je i poboljšan u odnosu na trenutni Wi-Fi standard 802.11ac.

Veća brzina i stabilnost

OFDM je simbol koji prenosi podatke. AX Wi-Fi koristi 4x duži OFDM simbol, zbog čega omogućava širu pokrivenost i 11% veću brzinu. Uživajte u savršenoj pokrivenosti vašeg doma Wi-Fi mrežom i ostvarite ultra brzu vezu za sve vaše Smart Home uređaje te mobilne i desktop uređaje. 

Više propusnosti na širem kanalu 

Wi-Fi 6 udvostrujučuje širinu kanala i ubrzava konekciju između vašeg routera i vašeg uređaja. Sa Wi-Fi 6 uživajte u 8K filmovima, download-ima i upload-ima velikih file-ova i brzom odazivu Smart Home uređaja, sve bez buffering-a.

Konekcija više uređaja istovremeno 

Sa tradicionalnim MU-MIMO, više korisnika može pristupiti routeru istovremeno, bez, do određene mjere, primjetnog pada u brzini interneta. Međutim, sa 8 x 8 MU-MIMO imamo više od 8 stream-ova koji su dostupni korisnicima. I dok kod 802.11ac MU-MIMO radi samo kod download-a, 8 x 8 MU-MIMO radi i u slučaju download-a i upload-a. Sa Wi-Fi 6 8 stream-ova, svi korisnici imaju dovoljnu brzinu interneta za igranje, download, dijeljenje sadržaja i ostalo.

Smanjite potrošnju energije

Target Wake Time (TWT) dozvoljava uređajima da pregovaraju kada i koliko često će se “probuditi” da pošalju ili prime podatke, povećavajući vrijeme sleep moda u koje se nalazi uređaj, čime se značajno produžava životni vijek baterije na mobilnim i IoT uređajima.

 

Za ponudu TP-Link Wi-Fi 6 routera, kontaktirajte nas:

Ajdin ZILIĆ
Product Line Sales Manager

Phone: +387 33 770 208
Mobile:+387 62 991 957
E-mail: ajdin.zilic@asbis.ba