Sveobuhvatna porodica modela za pohranu od 4 ulaza s 60 i 90 utora koji podržavaju konfiguracije s jednom čvorom

Supermicro predstavlja nove vrhunske i jednostavne dvostruke sisteme za pohranu sa Intel Xeon procesorima treće generacije, PCI-E 4.0 sa NVMe predmemorijom za pohranu u cloud-u velikog kapaciteta

Super Micro Computer, Inc. (SMCI), globalni lider u poslovnom računarstvu, pohrani, mrežnim riješenjima i zelenoj računalnoj tehnologiji, je najavio nove verzije svojih tržišno provjerenih rješenja za pohranu s najvećim učitavanjem sa sistemima od 60 i 90 utora, sa novim Simply Double sistemima za pohranu potpuno optimiziranim za najnovije Intel Xeon Scalable procesore treće generacije i PCI-E 4.0 NVMe pogone. Ovi najbolji u klasi sistemi za pohranu i proširenje sistema su idealni za implementacije pohrane u cloud-u, kao i za HPC radna opterećenja.

„Kako je softverski rast definisan, cloud pohranjivanje podataka je u kontinuiranom porastu, Supremicro pomaže bazama podataka da brzo modernizuju svoje infrastrukture kako bi iskoristili fleksibilnu konfiguraciju, modularne dizajne bez alata koje može servisirati tehničar, i jednostavne mogućnosti proširenja sa novim X12 jedinica sa 60 utora ili 90 utora sa jednim čvorom, dva čvora i arhitekturom visoke dostupnosti,“  rekao je Charles Liang, president, and CEO, Supermicro. Naši novi skladišni sistemi velikog kapaciteta nastavljaju fokus kompanije Supermicros's na uštedi resursa i isporučuju vodeće kapacitete u industriji za niže ukupne troškove vlasništva (TCO).“

Sistemi za pohranu sa najvećim opterećenjem

Nova Supermicro-ova arhitektura pruža poboljšanu fleksibilnost, modularnost i servisiranje koje korisnici zahtjevaju. Oba sistema, sa 60 i 90 utora, su dostupni sa jednočvornim, dvočvornim i dvočvornim konfiguracijama visoke dostupnosti (HA). Dvočvorne HA i jednočvorne konfiguracije kontrolišu pristup svim pogonima u sistemu. Dvočvorne konfiguracije ravnomjerno dijele pristup kontroli pogona između svakog čvora. S modularnim dizajnom bez alata, svi kritični ugrađeni sistemi, proširivači, moduli ventilatora, napajanja i pogoni – su u potpunosti optimizirani za jednostavno servisiranje od strane jednog tehničara.

Supermicro-ovi novi sistemi visokog kapaciteta (top-loading systems) su optimizirani za poslovna i cloud skladišna okruženja. Ovaj dizajn arhitekture za proširivanje nudi korisnicima konfiguracijske mogućnosti za RAID ili SAS kontroler zasnovan na  PCI-E 4.0. Ovi 4U sistemi imaju 60 ili 90 SAS3/SATA3 ležišta sa mogućnosti zamjene na 2.5“ ili 3.5“, plus dva ugrađena PCI-E M.2 utora i dva unutrađnja tanka SATA SSD utora. Sistem sa jednim čvorom također podržava dva zadnja ležišta sa mogućnošću zamjene od 2.5“ za preslikavanje OS-a i četiri opcionalna NVMe U.2 ležišta za brzo predmemorisanje. Sistem podržava 1.6 petabajta za optimizovane memorije pri maksimalnoj konfiguraciji, plus do 60TB SSD flash preko zadnje strane NVMe. Sistemi sa jednim i dva čvora koriste Intel Xeon Scalable procesore treće generacije u konfiguraciji sa dvije utičnice sa 16 DIMM utora po čvoru servera. 

Jednostavni dvostruki sistemi za skladištenje

Supermicro-ovi jednostavni dvostruki server za skladištenje je vodeće rješenje za isporuku sadržaja. Današnja najava uvodi poboljšanje performansi i servisiranje za cjelokupni dizajn, kako bi podržala Intex Xeon Scalable procesore treće generacije u konfiguraciji sa dvije utičnice sa 16 DIMMs uz zadržavanje istog prostora za pohranu. Podržana su do četiri zadnja U.2 NVMe ležišta koja dopuštaju korsnicima dodavanje Flash-a bez žrtvovanja bilo kojeg od 24 SAS/SATA 3.5“ prostora za pohranu. Inovativni dizajn šasije poboljšava protok zraka i pojednostavljuje dostupnost sistemskih usluga komponentama kao što su matična ploča, CPU, memorija, PCI-E utori, unutrašnja ležišta pogona i zadnja ležišta pogona. Uz ova poboljšanja, sistem može biti konfigurisan sa opcijama RAID zasnovanog na PCI-E 4.0 ili SAS kontrolera u IT načinu rada.