ASBIS će sada ponuditi Pure Storage rješenja kupcima u 27 zemalja u regiji EMEA

ASBIS proširuje pokrivenost Pure Storage-a na 9 novih zemalja u CEE region

ASBIS i Pure Storage, IT pionir koji pruža najnapredniju tehnologiju i usluge za skladištenje podataka na svijetu, uspostavili su partnerstvo 2018. godine s zajedničkim ciljem suradnje u nizu zemalja, uključujući Centralnu Aziju, Baltičke zemlje, Gruziju, Armeniju, Azerbejdžan, Kazahstan i Ukrajinu. 2021. godine, partnerstvo je dodatno prošireno kako bi uključilo i Kipar, Bugarsku, Sjevernu Makedoniju i Kosovo. Od 2022. godine, partnerstvo se proširilo da obuhvati i Grčku.

Kao rezultat njihove čvrste suradnje, obje kompanije su odlučile proširiti svoje partnerstvo da uključi dodatnih 9 zemalja: Rumuniju, Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Maltu, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju do sredine 2023. godine. ASBIS sada distribuira Pure Storage tehnologiju kupcima u regiji EMEA, pokrivajući 27 zemalja. Ova saradnja kombinuje široku prisutnost ASBIS-a na tržištu i jedinstvena rješenja za upravljanje podacima koja Pure Storage isporučuje putem Pure Storage Evergreen modela, omogućavajući obje kompanije da efikasno dosegnu i posluže širi krug kupaca na lokalnom tržištu. ASBIS i Pure Storage posvećeni su bliskoj saradnji kako bi pomogli kupcima da potiču inovacije, poboljšaju sposobnosti upravljanja podacima i osnaže poslovanje skalabilnim i efikasnim tehnologijama za skladištenje.

Nudeći rješenja kompanije Pure Storage, ASBIS može pružiti vodeće održive, visokoperformantne tehnologije za skladištenje u potpunosti bazirane na flash memoriji, nudeći privlačnu ponudu za klijente koji traže efikasna i pouzdana infrastrukturna rješenja kao što su:

 

  • FlashArray//X™: Skladišni niz optimiziran za performanse, potpuno baziran na flash memoriji, sa NVMe i NVMe-oF tehnologijom od kraja do kraja, dizajniran da pruži ujedinjeno skladištenje blokova i datoteka s poslovnom performansom, pouzdanošću i dostupnošću za podršku ključnim poslovnim uslugama.
  • FlashArray//C™: Skladišni niz optimiziran za kapacitet, baziran na flash memoriji NVMe, koji koristi QLC flash kako bi pružio performanse flash memorije po ekonomskim principima hibridnih rješenja.
  • FlashBlade//S™: Jednostavno upravljivo i implementirano rješenje za skladištenje brzih datoteka i objekata (UFFO) koje se može lako proširivati prema vašim potrebama za skladištenjem.
  • The Pure//E Family: Po nabavnoj cijeni usporedivoj s alternativama na diskovima, Pure//E obitelj pruža visoko pouzdano i skalabilno rješenje koje brže daje bolje rezultate, čineći All-flash data centar stvarnošću.
  • Ekonomično. Efikasno. Trajno. All-flash po cijeni diska—bez troškova diska.
  • Kubernetes Data Services Platform Portworx — najkompletnije potpuno integrirano rješenje za trajno skladištenje podataka, zaštitu podataka, oporavak od katastrofa, sigurnost podataka, migracije podataka između oblaka te automatizirano upravljanje kapacitetom za aplikacije koje se izvršavaju na Kubernetes platformi.
  • FlashStack®: Suvremeno konvergirano infrastrukturno (CI) rješenje koje kombinira FlashArray™ ili FlashBlade s Cisco-validiranim tehnologijama kako bi pružilo računalne, skladišne i mrežne resurse.
  • AIRI//S™: Potpuna AI-spremna infrastruktura koja kombinira sirovu snagu NVIDIA GPU-ova s masovnim paralelizmom i visokim performansama prijenosa podataka FlashBlade-a.

Yurii Koval, Enterprise Storage Business Development Manager, ASBISС Enterprises plc, komentirao je: "Oduševljeni smo što najavljujemo proširenje našeg distribucijskog partnerstva s Pure Storage, koje sada obuhvata još više zemalja. Okladu na Pure Storage koju smo napravili prije pet godina sada potvrđuje ispravnost našeg izbora. Rapidno rastemo s Pure Storage-om na tržištima u razvoju. Taj rast je svjedočanstvo o besprijekornoj suradnji između naših timova. Naši stručnjaci iz ASBIS-a visoko su kvalificirani za rad s proizvodima Pure Storage-a i rado će pomoći sistemskim integratorima, pružateljima usluga u oblaku i centrima za podatke u izboru najboljih rješenja za njihove potrebe."

Geoff Greenlaw, VP EMEA & LatAm channel, Pure Storage, izjavio je: "Uspjeh naših partnera je uspjeh Pure-a. Kao kompanija koja se potpuno oslanja na kanale distribucije, radujemo se proširenju našeg partnerstva sa ASBIS-om kako bismo pomogli organizacijama u regionu da inoviraju pružajući dinamično iskustvo skladištenja slično oblaku koje je fleksibilno, na zahtjev i isporučeno kao kod."