Kupci mogu implementirati Supermicro servere za grafičku i simulacijsku osnovu za izgradnju i rad Metaverse aplikacija na velikom nivou— Sistemi će podržavati do 8 NVIDIA L40 GPU-a

Supermicro isporučuje drugu generaciju NVIDIA® OVX™ računarskog sistema za 3D saradnju, Metaverse i Digital Twin Simulation

Super Micro Computer, Inc. (SMCI), globalni lider u poslovnom računarstvu, skladištenju podataka, GPU-ima, mrežnim rješenjima i zelenoj računarskoj tehnologiji, zadržava svoju lidersku poziciju u ubrzanoj računarskoj infrastrukturi tako što je prvi na tržištu sa drugom generacijom NVIDIA® OVX™ sistemi.

Supermicro OVX server je baziran na novom L40 GPU-u u 4U 8GPU serveru sa dva Intel CPU-a, 32 DIMM-a, 8TB memorije, 12 PCI-E slotova i do 24 ležišta za diskove. Dodatni serveri koji koriste L40 GPU uključuju niz sistema iz Supermicro-a: 4U 4GPU rackmount/radnu stanicu, 2U sa do 6GPU-a, 1U 4GPU i više-čvorni 2U 2Node sistem. Svi ovi sistemi podržavaju GPU-ove zasnovane na NVIDIA L40 PCI-E.

Supermicro, zadržava vodeću poziciju, tako što je prvi na tržištu sa drugom generacijom OVX servera,” rekao je Charles Liang, predsjednik i izvršni direktor Supermicro-a. “Naši najzahtjevniji kupci zahtijevaju integraciju najbržih CPU-a i GPU-a za imerzivna iskustva niske latencije. Naš OVX server je dizajniran za kreiranje i rad sa najsloženijim Omniverse Enterprise aplikacijama u velikom obimu.

Ovi novi serveri isporučuju revolucionarnu grafiku, AI i mrežne performanse potrebne za izgradnju i rad impresivnih 3D virtuelnih svjetova. OVX sistemi iz Supermicro-a su namjenski napravljeni za kreiranje i upravljanje NVIDIA Omniverse™ Enterprise aplikacijama na nivou data centra i kombinuju najnapredniju NVIDIA RTX ubrzanu grafiku i AI mogućnosti sa brzim, sigurnim umrežavanjem i upravljanjem na nivou preduzeća.

NVIDIA L40 GPU-ovi će biti ugrađeni u trenutnu generaciju Supermicro-a, a sljedeće generacije sistema su bazirane na Intel i AMD platformama. Supermicro sistemi sljedeće generacije koji koriste L40 GPU uključit će 4U 8GPU server, 4U 4GPU server i 2U i 1U servere i radne stanice. Svaki Supermicro OVX server pokreće do osam NVIDIA® L40 GPU-a, donoseći snagu NVIDIA Ada Lovelace arhitekture za ubrzavanje Omniverse radnih opterećenja. Ovi sistemi kombinuju GPU sa tri NVIDIA® ConnectX®-7 SmartNIC-a, procesore visokih performansi i NVMe skladište u jedinstvenoj platformi i uskoro će biti dostupni. Sljedeća generacija AI aplikacija zahtijevat će računarsku platformu optimiziranu za kreiranje grafički bogatih i fizički preciznih virtuelnih svjetova. Supermicro OVX sistemi su idealni za podršku ovom tekućem razvoju industrije.

„Supermicro OVX serveri su računarski sistemi namjenjeni kreiranju i funkcionisanju NVIDIA Omniverse aplikacija na nivou data centra“, rekao je Kevin Konors, potpredsjednik OEM accounts  u NVIDIA-i. “Ovaj Supermicro OVX server druge generacije optimiziran je za stvaranje i rad impresivnih, fotorealističnih 3D modela, simulacija i „digital twins“.”