Intel je danas najavio novi Intel® Xeon® D-2100

Intel Xeon D-2100 proširuje inteligenciju, omogućavajući nove mogućnosti za Cloud, mrežu i uslužni servis

BUY ONLINE

Intel XEON Procesor

Intel Xeon D-2100 procesor proširuje zapisivanje performansi i inovacija Intel Xeon Scalable platforme iz središta centralnih podataka do kraja mreže, gdje mrežni operatori i cloud servis  omogučavaju suočavanje sa potrebama za neprestani rast performansi i kapaciteta bez da se povećava potrošnja struje.

Više na: Intel Xeon D Processor Family (Intel.com) | Taking the Edge to New Heights(Jennifer Huffstetler blog) | Intel Xeon D-2100 Processor Family (Product Brief) | Intel Chip Chat (Podcast with Caroline Chan) | Intel Xeon Scalable Processors (Press Kit)

"Kako bi ste osvojili 5G i novi cloud i mrežne mogućnosti, davatelji usluga  moraju optimizirati svoje centralne podatke i krajnju infrastrukturu kako bi spoznali rastuće zahtjeve  bandwidth-hungry end usera i njihovih pametnih i povezanih uređaja." rekla je Sandra Rivera, senior potpredsjenik  i  generalni menadžer grupacije Network Platforme u Intelu. "The Intel Xeon D-2100 procesor omogućava davateljima usluga i preduzeću da isporuče maksimalni iznos računalne inteligencije koristeći minimalni dotok struje. 

Intel Xeon D-2100 procesor će omogućiti veće performanse i povećanje sigurnosti  hardware-a  u prilog sve većem broju radnih opterećenja koja zahtijevaju više izračunavanja, analize i zaštite podataka krajnjim uređajima. Na primjer, novi procesor će pomoći davateljima usluga  CoSP koji nude računalnu obradu s više pristupa (MEC), i omogućava software aplikacijama dodir lokalnih sadržaja u stvarnom vremenu za uvjete lokalne pristupne mreže, smanjujući mobilnu jezgru mreže. Ovo može omogućiti korisnicima slučajeve u rasponu od 5G-povezanih auta, pametnih stadija i medicinskih rješenja.

Novi procesor će također omogućiti  CoSPs da isporuči veći kapacitet mrežnih usluga optimiziranih za opterećenje sa poboljšanom performansom na slabijoj struji virtualne opreme klijenta (vCPE) kao što je VPN i usluge kodiranja.

Intel Xeon D-2100 procesori uključuju do 18 "Skylake-server" generacija  Intel Xeon jezgri procesora, integriranu  Intel® QuickAssist Tehnologiju sa 100 Gbps ugrađene kriptografije, dešifriranja i ubrzane enkripcije. Kao dodatak u poboljšanju zaštite podataka ovaj proizvod je podržao i update software sistema kako bi zaštitili kupce od sigurnosnih eksploatacija koji se nazivaju "Spectre" i "Meltdown"  

Pored njegovih jakih mogućnosti u pružanju usluga mrežama komunikacijskih usluga, Intel Xeon D-2100 procesor također je prikladan za ostale slučajeve upotrebe sa ograničenjima napajanja, uključujući:

Kapacitet: Intel Xeon D-2100 procesor je opcija za optimiziranu gustoću, laganih hiperspektivnih radnih opterećenja poput dinamičkog web posluživanja, memorije i  posvećene usluge poslužitelja.

Mreže za isporuku sadržaja (CDNs): Procesor može dostići visoke performanse do isporuke sadržaja krajnje mreže, što je od presudnog značaja za zadržavanje niske latencije za gledatelje i onih koji rade u medijima s masivnim datotekama.

Mrežna preduzeća: Procesor također cilja ulazak u preduzeća SAN i NAS pohrane, srednjeg rutera, mrežnih uređaja, sigurnosnih uređaja, wireless bazu stanica i između ostalog  ugrađene loT upotrebe.

Korisnici novog  Intel Xeon D-2100 procesora mogu iskoristiti jedinstvenu širinu proizvoda, nudeći hardware i software  – i neodgovarajući globalni ekosustav.