Najnoviji NUC 4x4 inča sa Intel Core procesorima 13. generacije znači posao.

Intel NUC 13 Pro: Small Outside, Powerful Inside

Intel je predstavio Intel® NUC 13 Pro (kodnog naziva Arena Canyon), koji donosi neverovatne performanse Intel® Core™ procesora 13. generacije u faktor oblika 4 x 4 inča koji stane skoro svuda.

„Sada više nego ikad, preduzećima su potrebni fleksibilni sistemi koji su globalno skalabilni, ekološki osviješteni i spremni za umjetnu inteligenciju, i koji nude mir koji dolazi s dokazanom tehnologijom. NUC 13 Pro je naš najnoviji korak naprijed kako bismo našim kupcima pružili pouzdano, visokokvalitetno računarstvo poslovnog nivoa koji im je potreban.”Brian McCarson, potpredsjednik Intela i generalni direktor Intel NUC grupe

Zašto je to važno

Intel NUC 13 Pro nudi savršen paket veličine, performansi, održivosti i pouzdanosti koji su potrebni modernim preduzećima. Odabrani modeli također imaju Intel vPro® Enterprise za sveobuhvatnu sigurnost, stabilnost na nivou preduzeća i udaljeno upravljanje zasnovano na hardveru. Intel NUC 13 Pro kompleti i mini računari su nadogradivi i popravljivi, obezbjeđujući stabilno rješenje za višekratnu upotrebu za širok spektar poslovnih potreba, uključujući računarstvo klijenata, rubova i digitalnih signalizacija.

O njegovim ogromnim performansama, Pint-Size Form Factor

Prilagodljivi Intel NUC 13 Pro pruža nevjerovatne performanse u iznenađujuće malom otisku sa Intel Core i7 procesorom do 13. generacije sa šest Performance jezgara (P-jezgara) i osam Efficient-jezgara (E-jezgara).

NUC 13 Pro Mini PC uključuje sve mogućnosti povezivanja i funkcije koje kompanije zahtijevaju, uključujući:

  • Podrška za do 64GB dual-channel DDR5-3200 MHz memoriju.
  • M.2 slotovi za PCIe x4 Gen 4 NVMe SSD i drugi SSD.
  • Intel® i226 Ethernet za brzine do 2.5 Gbps.
  • Intel® Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3.
  • Dva HDMI porta i dva Thunderbolt™ 4 porta (četiri ekrana za 4K@60 Hz).
  • Tri USB 3.2 porta i jedanUSB 2.0 port.