Intel dodaje dvije nove Intel Arc Pro grafičke procesorske jedinice svojoj liniji — Intel® Arc™ Pro A60 i Pro A60M kao nove članove Intel® Arc™ Pro A serije profesionalnih grafičkih procesorskih jedinica (GPU).

Intel predstavlja Intel Arc Pro A60 i Pro A60M GPU

Novi proizvodi predstavljaju značajan korak u performansama u Intel Arc Pro porodici i pažljivo su dizajnirani za korisnike profesionalnih radnih stanica sa do 12 GB video memorije (VRAM) i podrškom za četiri ekrana sa visokim dinamičkim opsegom (HDR) i podrškom za Dolby Vision®.

Intel Arc Pro A-serija grafika nudi novu opciju za GPU prostor radne stanice. U poređenju sa postojećim Intel Arc Pro proizvodima, Intel Arc Pro A60 i A60M nude dvostruko veći broj PCIe traka sa 16, dvostruko veću propusnost memorije od 384 gigabajta u sekundi, dvostruko više namijenskih AI Xe Matrix Extensions (XMX) motora sa 256 i dvostruko veći broj jedinica za praćenje zraka sa 16. One također imaju punu podršku za kodiranje i dekodiranje medija, uključujući AV1. Ovo čini Intel Arc Pro GPU idealnim za kompjuterski potpomognuto projektovanje i modeliranje (CAD/CAM), zadatke inferencije pomoću viještačke inteligencije i obradu medija u namijenskim poslovnim okruženjima.

Intel Arc Pro GPU-ovi su podržani tromjesečnim izdanjima drajvera za redovne optimizacije performansi i ISV-certificirani od strane vodećih aplikacija za radne stanice koje se koriste u arhitekturi, inženjeringu i konstrukciji, te dizajnu i proizvodnoj industriji.

 

Intelovi GPU-ovi za radne stanice su takođe optimizovani za medijske i zabavne aplikacije kao što je Blender i pokreću biblioteke za renderovanje i praćenje zraka u Intel® oneAPI Rendering Toolkit-u kako bi se omogućilo kreiranje vizuelnih iskustava visokih performansi i visoke vernosti u velikom obimu.