Sa energetski efikasnim i skalabilnim dizajnom

Edgecore Networks predstavlja najsavremeniji 800G-optimizirani switch

Edgecore Networks, lider u rješenjima otvorenih mreža, predstavlja inovativni 800G optimizirani switch nazvan DCS560. Ovaj prelomni switch ima sposobnost pružanja "Ethernet-based fabric" prilagođene zahtjevima zahtjevnih AI/ML opterećenja. DCS560, kompaktni sistem od 2RU, pokazuje impresivnu kapacitet od 51,2 Tbps i opremljen je snažnim arsenalom od 64x800G portova. Bitno je napomenuti da je dostupan u dvije različite varijante, nudeći korisnicima izbor između OSFP800 i QSFP-DD800 interfejsa.

Dolazak generativne umjetne inteligencije potakao je monumentalni porast veličine i potreba za mrežnom propusnošću unutar AI/ML klastera. Sa značajnim povećanjem broja računarskih čvorova i akceleratora, AI mreže sada zahtijevaju sisteme visokog kapaciteta unutar ravne arhitekture sposobne za učinkovito upravljanje ogromnim količinama podataka sa minimalnim kašnjenjem i maksimalnim protokom. Kao strateški odgovor na ovu rastuću potražnju, "Ethernet-based fabric" se brzo prihvataju kao sredstvo za ubrzanje vremena završetka poslova.

Edgecore-ov sistem od 51,2 Tbps, koji podržava Broadcom StrataXGS® Tomahawk® 5 seriju, odlikuje se svojom visokom konfiguracijom radija i atributima jednostavne implementacije, čineći "Ethernet fabric" izuzetnih sposobnosti. Dizajn sistem od 2RU, unatoč kompaktnom otisku, nudi robusnost, redundanciju napajanja, redundanciju ventilatora i širok raspon okoline za rad, osiguravajući pet-devetih visoku dostupnost, ključan kriterij za aplikacije u podatkovnim centrima. Zahvaljujući dizajnu ravnoteže opterećenja portova koji eliminira potrebu za letnim kablovima, ovaj sistem nudi poznatu kvalitetu sistem i pouzdanost, pružajući korisnicima fleksibilnost za prilagodbu dodijeljenih portova. Također je vrijedno napomenuti da je platforma dostupna u dvije varijante, s opcijama interfejsa OSFP800 ili QSFP-DD800, što omogućava fleksibilne potrebe za implementacijom i podršku za pasivne bakrene DAC kabele na svim portovima, kao i optike za velike udaljenosti ZR+.

Svaka iteracija ovog sistema opskrbljuje visok-radix povezivost za akceleratore i računalne čvorove unutar ravne arhitekture, čime se na kraju umanjuju problemi sa latencijom i potrošnjom energije. Ovaj pristup omogućava mrežama održivo rastući kako bi zadovoljile sve veće zahtjeve AI/ML opterećenja.

Izvor