As part of the Dell AI Factory’s growing AI devices and infrastructure offerings

Dell predstavlja sveobuhvatan portfolio AI Copilot+

Ova potpuno nova klasa uređaja transformiše iskustvo AI računara s izvanrednom izvedbom i trajanjem baterije, unaprijeđenom produktivnošću i snažnom sigurnošću. Novi Dell laptopi, XPS 13, Inspiron 14 Plus, Inspiron 14, Latitude 7455 i Latitude 5455, nude niz potrošačkih i poslovnih opcija koje pružaju izvanrednu brzinu i AI performanse kako bi unaprijedili računanje i pojednostavili zadatke.

S obradom AI lokalno na uređaju putem prilagođenog integriranog Qualcomm Oryon™ CPU-a, premium GPU-a i neuralne procesorske jedinice (NPU), novi AI računari kompanije Dell nude:

  • Revolucionarno trajanje baterije, za pretraživanje, stvaranje i komuniciranje bez brige.
  • 45 triliona operacija u sekundi (TOPS) performansi na NPU-u, za efikasnije izvršavanje AI zadataka.
  • Trenutni rezultati prilikom pretraživanja sadržaja korištenjem Copilot-a na uređaju.

XPS 13 je prvi XPS koji ima Copilot+ pokretan Snapdragon X Elite. Već ikonični laptop sada ima moćnu AI na uređaju koja pruža vrhunsku reaktivnost i impresivnu brzinu za navigaciju zahtjevnih radnih opterećenja i oslobađanje vremena kako bi se bilo kreativniji i produktivniji.

 

Novi Latitude AI laptopi s Copilot+ imaju Snapdragon X Elite 12-jezgrene i Snapdragon X Plus 10-jezgrene procesore, donoseći revolucionarnu izvedbu i izuzetno trajanje baterije za današnje zaposlene.

Dell Copilot+ računala podižu produktivnost, kreativnost i komunikaciju na višu razinu. S novim ekskluzivnim AI iskustvima pokretanim platformama Snapdragon X serije, možete povratiti vrijeme u svom danu i usredotočiti se na zadatke koji su vam najvažniji.

Za kompletiranje AI ekosistema, Dell nudi dvije nove tastature, s Copilot tipkom za brzi pristup Copilot-u, svakodnevnom AI pratitelju.

  • Dell bešumna tastatura i miš (KM555) – idealni za otvorene uredske okoline – pruža tiho kucanje, klikanje, pomicanje i klizanje, u kompaktnom dizajnu koji štedi prostor i nudi do 36 mjeseci trajanja baterije.
  • Dell žičana tastatura (KB525C), prva žičana saradnička tastatura za Zoom i Microsoft Teams, ima posebne tipke dizajnirane za besprijekoran rad tokom konferencijskih poziva, uključujući isključivanje/uključivanje mikrofona, isključivanje/uključivanje videozapisa, dijeljenje zaslona i chat.

Kontaktiraj svog ASBIS menadžera kako bi dobio više informacija o proizvodima, cijenama i dostupnosti.