Recenzija Prestigio Click&Touch u TV magazinu Terminal

Inovativni high-tech proizvod kojeg morate imati

Click&Touch vam omogućava da radite brže, posebno kada istovremeno želite da koristite tastaturu i miš. Recenzija za novi proizvod branda Prestigio objavljena je u u okviru TV magazina Terminal. U nastavku izdvajamo dio recenzije.

Tastatura izgleda modern i sofisticirano, što su potvrdile čak 4 nagrade Red Dot nagrade za dizajn. Kompaktnih je dimenzija te je jednostavna za prenošenje. Zadržane su velike tipke te je time pojednostavljeno tipkanje.

Touch on Keys® tehnologija koja kombinuje tastaturu, touchpad i miš. Sa senzorima ugrađenim u tipke, obezbeđuje automatski i neprimetan prijelaz između kucanja i režima kontrole kursora. Terminal je potvrdio savršeno funkcionisanje ove inovativne tehnologije. Čak 84% gornje površine je touchpad koji je vrlo osjtljiv na dodir i radi bez mane. Tu su i standardne Windows gesture poput skrolanja i kao i pinch to zoom funkcija. Obzirom da je multimedijalna tastatura, swipanjem po gornjim funkcijskim tipkama moguće je kontrolisati glasnoću ali i upravljati i kontrolama aktivnog playera. Tehnološki napredak ne završava sa ovim. Click&Touch tastatura omogućava istovremeni priključak do 5 različitih uređaja preko Bluetooth-a, Tip-C i USB sučelja bez potrebe za instaliranjem dodatnog softvera. Na taj način možete istovremeno povezati i upravljati Smart TV-om, pametnim telefonom, tabletom i gaming konzolom. USB kabel je istovremeno i punjač interne baterije. Na testu je izdržala preko 5 dana rada, a u potpunosti se napuni za 1 sat.

Click&Touch podržava Windows, Mac i Android uređaje, te se čak i raspored tipki može prilagoditi u zavisnosti sa kojim je uređajem tastatura povezana.

Tipke imaju plići hod i prilično su primaknute te time podsjećaju na tastature na latopima. Kontrolisanje miša zahtjeva malo privikavanja ali to se kroz kratak period korištenja brzo savlada.

Terminal preporučuje Click&Touch tatstaturu za sve one koji u svom radnom ili životnom okruženju imaju više uređaja s kojima žele jednostavnije upravljati, te onima koje žele svoj radni stol osloboditi od mnogobrojnih uređaja i zamijeniti ih sa ovim inovativnim high-tech proizvodom.

Cjelokupnu recenziju pogledajte na linku.

Više o Click&Touch saznajte na click-n-touch.prestigio.com

Za dodatne informacije o Click&Touch, kontaktirajte nas.