ASBIS d.o.o. proširio ugovor s Dell Technologies i uvrstio Dell Storage rješenja u svoj portfolio

ASBIS d.o.o. proširio ugovor s Dell Technologies i uvrstio Dell Storage rješenja u svoj portfolio

ASBIS d.o.o., vodeća kompanija u pružanju inovativnih informatičkih usluga i distribuciji vrhunske informatičke opreme na bosanskohercegovačkom tržištu, sa zadovoljstvom objavljuje proširenje svog partnerstva s Dell Technologies. Ovim korakom, ASBIS je uveo Dell Storage rješenja u svoj portfolio, uključujući popularne proizvode kao što su Unity, VxRail, PowerFlex i PowerMax.

Dell Storage rješenja su dizajnirana za efikasno upravljanje podacima, skalabilnost i pouzdanost. Unity je all-flash storage platforma koja pruža visoke performanse i jednostavno upravljanje, dok je VxRail hiperkonvergentna infrastruktura koja kombinuje servere, storage i virtualizaciju u jednom uređaju. PowerFlex omogućava fleksibilno skaliranje i upravljanje softverski definiranim storage-om, dok je PowerMax high-end storage rješenje koje nudi izvanredne performanse i pouzdanost.

Podsjetimo se da je 2016. godine, Dell Technologies zvanično završio akviziciju kompanije EMC Corporation, stvarajući jedinstvenu porodicu poslovnih entiteta. Ova kombinacija je rezultirala stvaranjem tržišnog lidera sa portfolioom tehnologija koji rješava kompleksne probleme u brzorastućim oblastima kao što su hibridni cloud, softverski definisani data centri, konvergirana infrastruktura, platforme kao servis, analitika podataka, mobilnost i kibernetička sigurnost.

Ovo proširenje ugovora omogućava ASBIS-u da još bolje zadovolji potrebe svojih klijenata, pružajući im napredna rješenja za pohranu podataka, te postaje distributer na BH tržištu sa najraznovrsnijom paletom proizvoda za storage rješenja, omogućavajući korisnicima da izaberu najbolje opcije za svoje poslovne potrebe.

Kao ovlašteni distributer Dell Technologies, ASBIS nastavlja jačati svoju poziciju na tržištu i podržavati poslovni rast svojih partnera.

Vaš ASBIS!