SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - 25 May 2020

ASBIS postao distributer brenda Bang & Olufsen

ASBISc Enterprises Plc, vodeći distributer IT proizvoda na tržištima Europe, Bliskog Istoka i Afrike, i proizvođač brandova Prestigio, Canyon i Perenio, postao je novi distributivni partner branda Bang & Olufsen za Srednju i Istočnu Europu i u zemljama Zajednice nezavisnih država (ZND), osim Rusije. Ugovor je stupio na snagu početkom maja 2020. godine.

ASBIS je izabran od strane Bang & Olufsen-a za partnera zahvaljujući 30-ogodišnjem iskustvu, kao kompanija koja je za to vrijeme izgradila vrlo jaku i stabilnu vodeću poziciju na svojim tržištima poslovanja. Zahvaljujući ovom partnerstvu, Bang & Olufsen planira pojačati svoje prisustvo u maloprodajama kako na multi-brand tako i u mono-brend kanalima u Centralnoj i Istočnoj Europi i ZND.

ASBIS posjeduje veliko znanje i uvid u industriju potrošačke elektronike i vrhunske rezultate rada u Istočnoj i Srednjoj Europi, te se stoga radujem novom partnerstvu.”, rekao je Kristian Teär, CEO Bang & Olufsen. “Zajedno sa ASBIS-om uspjet ćemo proširiti svoje poslovanje, približiti se lokalnim maloprodajnim partnerima i pojačati prisustvo na ključnim tržištima, a ne sumnjam da će nam rad sa jednim od vodećih distributera u ovom regionu pomoći da povećamo prodaju naših proizvoda.”

ASBIS je vodeći distributer IT proizvoda i elektronike za široku potrošnju na tržištima Centralne i Istočne Evrope i ZND. Imamo široku geografsku pokrivenost na tržištima koja se dinamično razvijaju i 30 godina iskustva u ovoj industriji”, rekao je Siarhei Kostevitch, CEO and Chairman of the Board of Directors kompanije ASBISc Enterprises Plc. “Vjerujemo da Bang & Olufsen ima neiskorišteni potencijal i da mu možemo pomoći sa svojim uvidima i stručnošću. Partnerstvo sa tako poznatim i prestižnim brandom kao što je Bang & Olufsen također je idealna prilika za ASBIS da proširi svoj portfolio luksuznim audio proizvodima i ostvari saradnju sa lokalnim maloprodajnim partnerima na poboljšanju potrošačkog iskustva i prodaje.”

O ASBIS-u

ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) sa sjedištem u 27 zemalja i centralnim uredom na Kipru, specijaliziran je za distribuciju IT proizvoda i rješenja informacione i komunikacione tehnologije globalnih brandova, uključujući Apple, AMD, Acer, Dell, Intel, Lenovo, Microsoft, Samsung, Seagate, Toshiba, WD. Kompanija ima svoje kancelarije širom EMEA regije, blizu 1.800 zaposlenih i 20.000 aktivnih kupaca u preko 56 zemalja širom svijeta. Za više informacija, posjetite  www.asbis.com.

O BANG & OLUFSEN

Bang & Olufsen je globalni luksuzni audio brend osnovan 1925. godine u Strueru u Danskoj, od strane Petera Banga i Svenda Olufsena, čija predanost i vizija ostaju temelj kompanije. Bogato nasljeđe izgrađeno je oko odlučnosti da se kreiraju proizvodi koji pomjeraju granice audio tehnologije i postavljaju kompaniju u prvi plan u domenu audio inovacija.

Danas svaki proizvod Bang & Olufsen još uvijek karakteriše jedinstvena kombinacija prelijepog zvuka, bezvremenskog dizajna i nenadmašne izrade. Inovativni i progresivni audio proizvodi ove kompanije se prodaju širom svijeta u monobrand prodavnicama Bang & Olufsen, u online shopovima i u multi-brand prodavnicama. Kompanija zapošljava oko 900 ljudi i posluje na više od 70 tržišta. Dionice kompanije Bang & Olufsen kotiraju na Nasdaq Copenhagen A / S. Za više informacija, posjetite zvaničnu web stranicu: www.bang-olufsen.com