Prvi na svijetu grafički procesori za gaming sa Chiplet Technology. Izgrađena na revolucionarnoj AMD RDNA™ 3 arhitekturi sa Chiplet Technology

Predstavljamo AMD Radeon™ RX 7900 seriju

Najnaprednija grafika za igrače i kreatore. Predstavljamo AMD Radeon™ RX 7900 Series.

together we advance_gaming
Izgrađena na revolucionarnoj AMD RDNA™ 3 arhitekturi sa chiplet tehnologijom, AMD Radeon™ RX 7900 serija grafika pruža performanse, vizuelne efekte i efikasnost nove generacije.

4K i Beyond Gaming Izgrađen na AMD RDNA™ 3 arhitekturi Ultimate Immersion   Plug and Play
Sa naprednim AMD RDNA™ 3 računarskim jedinicama koje sadrže Raytracing i AI Acceleration Prvi GPU za gaming na svijetu dizajrnirani s chiplet tehnologijom Nevjerovatna preciznost boja uz AMD Radiance Display™ Engine i DisplayPort™ 2.1 Up do 8K 165Hz  Nevjerovatna energetska efikasnost, akustika i toplina za nadogradnju bez napora

Breakthrough performanse
Revolucionarni novi nivoi performansi sa do 24 GB GDDR6 memorije i nevjerovatno brzim radnim taktom za pružanje nevjerovatnog iskustva na 4K i više. Radeon™ RX 7900 serija grafika sadrži napredne AMD RDNA™ 3 računarske jedinice, sa akceleratorima 2. generacije i novim AI akceleratorima za pružanje nevjerovatnih performansi uz maksimalnu grafičku vjernost.

Vizuali koji oduzimaju dah
Savršeno iskustvo piksela počinje sa Radeon™ RX 7900 serijom grafičkih kartica. Uronite u svoje omiljene vizuelne vidike sa zadivljujućom jasnoćom slike i do 68 milijardi boja pri rezoluciji do 8K 165Hz. Radeon™ RX 7900 serija pruža zapanjujuće vizuelno iskustvo u koje morate da vjerujete.

Napredna platforma za gaming i kreaciju
Napravite vrhunski desktop kombinujući najnovije Ryzen™ procesore i Radeon™ grafiku za revolucionarne performanse i izuzetnu energetsku efikasnost. Podignite svoje iskustvo na viši nivo uz AMD pametne tehnologije4 i AMD softver: Adrenalin Edition™ aplikacije. Radeon™ RX 7900 serija grafika je vrhunsko plug-and-play rješenje, koje se neprimjetno integrira s postojećim napajanjima i kućištima za ultra entuzijaste sa optimiziranim sistemom snage, topline i nivoa buke.