ASBISc Enterprises Plc. (WSE: ASBIS)

ASBIS dobio ekskluzivno pravo distribucije Cygnett proizvoda

 ASBISc Enterprises Plc. (WSE: ASBIS), vodeći IT distributer na tržištima Europe, Bliskog Istoka i Afrike, objavio je partnerstvo sa Cygnett kompanijom koja slovi za jednu od najvećih proizvođača Apple dodataka.
 
Ekskluzivan ugovor o distribuciji potpisan je između dvije kompanije te pokriva svih 28 zemalja u kojima ASBIS posluje, većinom na području EMEA regije. Prva pošiljka Cygnett proizvoda isporučena je već u decembru 2011.

Ovo će partnerstvo, zahvaljujući širokoj distribucijskoj mreži kompanije ASBIS, zasigurno ispuniti sva očekivanja kada je riječ o potražnji inovativnih digitalnih dodataka. Cygnett portfelj uključuje pribor za iPhone, iPad, Android smartphone i tablete, prijenosne zvučnike, slušalice, napajanja i torbe za laptope.

"Vrlo smo zadovoljni zbog suradnje sa australskim brendom broj jedan kada je riječ o tržištu digitalnih dodataka" – izjavio je Lefkios Theodosiou, Business Development Manager. "Ova suradnja će, zahvaljujući svježem i modernom dizajnu,  proširiti našu ponudu inovativnih i funkcionalnih proizvoda. Ovo je logičan korak naprijed, s obzirom da je ASBIS Apple Value Added Distributor (VAD) u više od 10 zemalja. Cygnett može računati na ASBIS-ovu pouzdanost, stručnost i profesionalnost."

ASBIS
ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASBIS) sa sjedištem na Kipru, specijalizirana je kompanija za distribuciju IT proizvoda svjetskih proizvođača: Intel, AMD, Seagate, Western Digital, Samsung, Microsoft, Toshiba, Dell, Acer, Lenovo i Hitachi. Kompanija ima podružnice u 26 zemalja širomm svijeta, broji preko 1.200 zaposlenika i 32.000 klijenata u više od 70 zemalja svijeta. Promet u 2010. godini je iznosio $1,43 milijardi. Za više informacija posjetite www.asbis.ba.

Cygnett
Osnovana 2003. Cygnett je danas jedna od najvećih australskih kompanija u proizvodnji Apple dodataka. Kompanija dizajnira i proizvodi inovativne digitalne dodatke za najpopularnije svjetske gadgete i tehnologije. U asortimanu nude sve od zaštitnih navlaka i dodataka za iPod, iPhone, iPad, smartphone i tablete pa do prijenosnih zvučnika, slušalica, napajanja i torbi za laptope. Kompanija ima urede u SAD-u, Hong Kongu, Australiji i Velikoj Britaniji te prodaje u 36 zemalja širom svijeta. Za više informacija posjetite http://us.cygnett.com.