ASBISc Enterprises Plc. (WSE: ASBIS)

Asbis počinje sa distribucijom Griffin proizvoda

ASBISc Enterprises Plc. (WSE: ASBIS), vodeći IT distributer na tržištima Europe, Bliskog Istoka i Afrike, objavio je partnerstvo sa Griffin Technology, jednim od vodećih svjetskih  proizvođača dodataka za laptope, iPhone, iPad, smartphone i ostale uređaje.  ASBIS je potpisivanjem ovog ugovora postao ovlašteni distributer Griffin proizvoda u 29 zemalja uključujući Središnju i Istočnu Europu, Afriku, Bliski Istok, Rusku Federaciju i CIS.  

“Griffin dodatna oprema za laptope, iPhone, iPad, smartphone, tablete i e-čitače upotpuniti će našu trenutnu ponudu” – izjavio je Lefkios Theodosiou, Business Development Manager u Asbisu. “Ovo će partnerstvo, zahvaljujući širokoj distribucijskoj mreži kompanije ASBIS, zasigurno ispuniti sva očekivanja kada je riječ o potražnji inovativnih proizvoda.”
Griffin nudi korisna i zabavna rješenja za digitalnu zabavu poput popularne iTrip obitelji FM odašiljača, revolucionarnog Evolve Wireless Sound sistema, te novih dodataka predstavljenih na CES-u 2012.

ASBIS
ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASBIS) sa sjedištem na Kipru, specijalizirana je kompanija za distribuciju IT proizvoda svjetskih proizvođača: Intel, AMD, Seagate, Western Digital, Samsung, Microsoft, Toshiba, Dell, Acer, Lenovo i Hitachi. Kompanija ima podružnice u 26 zemalja širom svijeta, broji preko 1.200 zaposlenika i 32.000 klijenata u više od 70 zemalja svijeta. Promet u 2010. godini je iznosio $1,43 milijardi. Za više informacija posjetite www.asbis.ba.

Griffin
Griffin Technology osnovana je 1992. u kući Paul Griffina, a danas je jedan od vodećih svjetskih proizvođača dodataka za dom i mobilnu tehnologiju. Jedinstveni proizvodi poput  iTrip®, PowerMate®, iFM®, iMic® i Evolve® Wireless Speaker sistema pronašli su svoje mjesto u potrošačkoj elektronici i stvorili vjerne obožavatelje širom svijeta. Više informacija o Griffin Technology saznajte na www.griffintechnology.com, www.facebook.com/griffintech, www.facebook.com / griffintech i na Twitteru, @ griffintech.