Asbis d.o.o je uručila uređaj TP Link EAP110

Donacija osnovnoj školi ‘Dubrave’

Osnovna škola „Dubrave“ posjeduje lokalnu LAN mrežu u kabinetu informatike sa pristupom internetu. Primjenom savremenih informacionih tehnologija u nastavi, neophodno je da pristup internetu bude dostupan svim učenicima i nastavnicima u svim prostorijama škole.  Školi je uručena vrijedna donacija. Riječ je o bežičnom  uređaju Access Point/router, koj će omogućiti bežičnu internetsku vezu u svim školskim prostorijama, te omogućiti i učenicima i nastavnicima da koriste bežične-wireless uređaje u nastavi. 

Radi se o TP-Link uređaju oznake EAP110. EAP110 podržava osam wireless mreža, odnosno SSID-ova, a posebno je zanimljiva mogućnost koja se naziva Captive Portal. Ovo je mogućnost koju drugi proizvođači obično nazivaju Guest account, a radi se o povremenim korisnicima bežične mreže, te mogućnost postavljanja posebnih  accounta za ovu namjenu, uz vanjsku autentifikaciju sa Radius serverom. Na raspolaganju su i lokalne kombinacije korisničkog imena i šifre ili samo prikaz pozdravne poruke.

Ovom donacijom kvalitet nastave se znatno popravio, motivisanost i učenika i nastavnika doprinijela uspješnijoj realizaciji nastavnog plana i programa, za čiju realizaciju je neophodna upotreba interneta.
Dugoročni ciljevi se tiču povećanja informatičke pismenosti mladih i stvaranja želje sa stalnim usavršavanjem, uključivanja interneta u proces svakodnevnog izvođenja nastave, politike bezbijednog korištenja i održavanja računarske mreže i implementacija te politike i približavanja procesa izvođenja nastave savremenim evropskim standardima.
Vizija ASBISA-a se gradi na pretpostavci da upravljanje informacionim sistemima nije "uradi sam", već ozbiljan posao koji zahtijeva znanje i profesionalan pristup. Ozbiljni poslovni ljudi i firme koji nisu računarski hobisti imaju potrebu da pronađu firme koje nude kvalitetan hardver, softver i podršku, odnosno kvalifikovanog partnera sa kojim mogu sklopiti pouzdano savezništvo. ASBIS je takva kompanija. Našim kupcima nudimo punu podršku, dobre finansijske uslove i pouzdan smo saveznik u poslu. Svjesni potreba naših partnera za vođenjem uspješnog, efikasnog i pozdanog poslovanja, garantujemo im i iznova potvrđujemo da ćemo biti tu uvijek kad nas budu trebali.
Naš cilj je postizanje zadovoljstva kupaca, snažno smo usmjereni na timski rad, brzinu i mobilnost, te smo vođeni principom povjerenja i poštivanja svih osoba.

Realizaciju projekta možete pogledati i na: www.osdubrave.com.ba