PRESS RELEASE – January 15

SonicWall proširuje distribuciju kroz ASBIS u CEE zemlje

SANTA CLARA, Kalifornija Calif. — SonicWall, cijenjena kompanija koja se bavi pružanjem sigurnosnih rješenja za preko 1 milijun mreža u svijetu, objavilo je vijest o proširenju distribucijskog ugovora putem ASBIS-a za zemlje centralne i istočne Europe (CEE).

“ASBIS je predan, prilagodljiv i napredan distributer koji je u stanju potaknuti rast SonicWalla u Europi,” izjavio je SonicWall Senior Vice President and Chief Revenue Officer Steve Pataky. “Njihovi distribucijski kanali su brzi, pouzdani i provjereni, a to je velika prednost za kompaniju i proizvode koje nudimo.”Ugovor će pružiti SonicWallu pristup širokom broju potencijalnih partnera u istočnoj Europi uključujući Bjelorusiju, Bosnu i Hercegovinu, Estoniju, Bugarsku, Hrvatsku, Kipar, Češku, Grčku, Mađarsku, Latviju, Litvu, Maltu, Poljsku, Rumuniju, Rusiju, Srbiju, Slovačku, Sloveniju, Ukrajinu i Kazakhstan.

“Suradnja s SonicWallom je izvrstan primjer win-win strategije, posebno kod rastućih zahtjeva za sigurnosti na mreži u zemljama gdje poslujemo,” izjavio je Yuri Ulasovich, COO ASBIS Enterprises. “Cybersecurity je postao značajan dio svakog poslovanja – a i dalje raste iz godine u godinu. Rješenja iz SonicWalla  pomažu nam da ponudimo najbolje rješenje kako partnerima tako i krajnjim korisnicima i organizacijama kroz našu distribucijsku mrežu.”Ugovor uključuje pravo na distribuciju svih SonicWall sigurnosnih rješenja  — uključujući i cloud-based, multi-engine Capture Advanced Thread Protection sandbox uslugu te hardwarske uređaje kao i za Security as a Service (SECaaS) cjenovni model za pružanje sigurnosnih rješenja . S sjedištem na Cipru, ASBIS je agilan, efikasan distributer koji pomaže u distribuciji najznačajnijih brandova uključujući Apple, BlackBerry, Dell EMC, Infinidat, Infortrend, Intel, Mellanox, Microsoft, Samsung and Supermicro. Tvrtka posjeduje lokalne urede kroz cijelu EMEA regiju, s više od 1,300 stalno zaposlenih djelatnika te bazom od preko 30,000 aktivnih kupaca kroz doseg u 60 zemalja u cijelom svijetu.Novi ugovor stupa na snagu u januaru 2018. Za više informacija posjetite:

O ASBISc Enterprises PLC

ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) posluje u 24 zemlje sa sjedištem na Kipru, i specijaliziran je za distribuciju Information and Communications Technology proizvoda i rješenja globalnih proizvođača kao što su Apple, AMD, Dell EMC, HGST, HPE, IBM, Infortrend, Intel, Lenovo, Mellanox, Microsoft, Netgear, Promise, Qlogic, Samsung, Seagate, Supermicro, Toshiba, WD i ostali. Kompanija posjeduje podružnice širom EMEA regije, sa preko 1.100 zaposlenika i 30.000 aktivnih korisnika u preko 60 zemalja širom svijeta. za više informacija posjetite www.asbis.com.

O SonicWall SonicWall se bori sa cyber-criminal industry preko 25 godina, braneći mala, srednja preduzeća i korporacije širom svijeta. Potkovani istraživanjem od SonicWall Capture Labs, našeg nagrađivanog sistema za zaštitu i prevenciju od proboja u realnom vremenu, zajedno sa značajnim resursima od preko 18.000 lojalnih channel partnera širom svijeta, čine okosnicu svega, osiguravajući više od milion biznisa i mobilnih mreža i njihovih mailova, aplikacija i podataka. Ova kombinacija proizvoda i partnera je omogućila i automatizirala zaštitu od proboja u realnom vremenu i prevencijska rješenja pretvorila u specifične potrebe u više od 500.000 organizacija u preko 150 zemalja. Ovi biznisi mogu raditi efektivnije i manje se brinuti za sigurnost. Za više informacija, posjetite www.sonicwall.com.