Intel je najavio prodaju Intel® Optane™ SSD 800P. U pitanju je najnoviji proizvod u rastućoj Intel® Optane™ technology liniji proizvoda.

Intel krenuo s distribucijom Intel Optane SSD 800P modela

Model 800P pridružio se Intel® Optane™ SSD 900P, dizajniranom za entuzijaste i profesionalne korisnike, i Intel Optane memoriji, rješenju za ubrzanu pohranu podataka, koja se javlja kod uređaja poput hard diskova i SATA SSD-ova. Intel Optane tehnologija donosi neusporedivu kombinaciju propusnosti, niske latencije, visoke kvalitete i izdržljivosti.

Intel Optane SSD 800P mogućuje brzo pokretanje sistema, vremenski brže učitavanje aplikacija te efikasniji multitasking. Idealan je za upotrebu kao samostalni SSD, u dvojnom pogonu ili u višestrukoj konfiguraciji SSD RAID-a (bilo da je temeljen na PCH-ili na CPU), nudeći svim potencijalnim korisnicima izvrsne performanse i veliku fleksibilnost.

S obzirom na potrošnju, novi Intel Optane 800P moguće je koristiti i u uređajima poput prijenosnih računara ili "2u1" uređajima te u standardnim desktopima.

800P odlikuje se malim brojem slučajnih opterećenja i nudi beskompromisnu reakciju i propusnost. 800P je dostupan u 58GB i 118GB kapacitetima u M.2 2280 formatu koristeći NVMe PCIe 3.0 x2 sučelje. 

Za više informacija o Intel® Optane™ tehnologiji, posjetite Intel's solid state drive stranicu.