Smjernice za prelazak na rad od kuće

Rad od kuće postao je uobičajena pojava u današnjem radnom okruženju. Tehnologija nam nudi pregršt rješenja koja omogućavaju da prelazak iz uredskog okruženja na rad od kuće bude što jednostavniji.

Rad od kuće nudi razne pogodnosti i zaposlenicima i njihovim poslodavcima. Zaposlenici su učinkovitiji jer su manje ometani nego u uredu, ne gubi se vrijeme na dolazak i odlazak sa posao, zaposlenik ima mogućnost da postavi sebi ugodno okruženje za rad.

Provedeno je mnoštvo studija, istraživanja i anketa kako bi se otkrile prednosti pružanja takve fleksibilnosti zaposlenicima. Utvrđeno je da rad kod kuće čini zaposlenike sretnijima jer smanjuje stres i povećava moral, uz povećanje učinkovitost zaposlenika i povećanje stope produktivnosti.

Tim prepoznatljivog branda Logitech sastavio je listu od 7 smjernica koje će pomoći da prelazak iz uredskog okruženja na rad od kuće bude maksimalno neosjetan:

  1. Strukturirajte prelazne periode za lakše započinjanje odnosno privođenje kraju radnog dana
  2. Odredite radni prostor
  3. Kako se obući za posao?
  4. Prigrlite nove tehnologije
  5. Odredite pauze u radu
  6. Vodite se dobrim primjerom poslodavca i kolega
  7. Sjetite se, zajedno smo u ovoj situaciji

Iz Logitecha zaključuju da je vrijeme da rad od kuće učinimo zabavnim i produktivnim iskustvom, da se fokusiramo na načine da ostanemo stimulisani, da nađemo pravi balans između posla i doma, da uživamo u prednostima rada na daljinu i osmijehnemo se kameri!

Preuzmite Logitech brošuru 7 SMJERNICA ZA ŠTO BOLJI PRELAZAK NA RAD OD KUĆE.


ASBIS je ovlašteni distributer branda Logitech.