ASBISc Enterprises Plc

ASBIS se pridružuje u borbi protiv koronavirusa te predstavlja inovativan uređaj za europsko tržište PERENIO IONIC SHIELD™

U pitanju je o  kompaktni mobilni uređaj koji emitira specifičan ionski spoj, štiteći ljude od koronavirusa, uključujući SARS-CoV-2. Zahvaljujući ovom inovativnom rješenju, sada zaštitu od koronavirusa možemo imati kod kuće, u uredu, u javnom prevozu pa čak i na javnim mjestima.

Perenio Ionic Shield nije jonizatora zraka. Jedinstvena tehnologija koja pokreće ovu inovaciju stvara stabilnu ionsku smjesu koja emitira dovoljno energije za emisiju složenih ionskih spojeva u okloni zrak. Navedena ionska smjesa sastoji se od soli magnezija, kalija, cinka, platine i zlata. Aktivni dio uređaja predstavljaju zamjenjive kapsule koje pri normalnoj upotrebi uređaja traju i do 12 mjeseci. Vrijeme upotrebe neiskorištene kapsule je sedam godina od datuma proizvodnje.

Perenio Ionic Shield je dizajniran za sprječavanje zaraznih bolesti uzrokovanih koronovirusom, uključujući i Sars-CoV-2 i njihove sojeve.

Serhei Kostevitch, Izvršni direktor i predsjednik Odbora direktora ASBIS Enterprises Plc, izjavio je: “Trebalo nam je 15 mjeseci da dizajniramo, razvijemo, testiramo, certficiramo i pripremimo Perenio Ionic Shield za proizvodnju. Ovaj inovativni proizvod je razvijen od strane internacionalnog, interdisciplinarnog tima naučnika sa dugogodišnjim iskustvom u proučavanju efekata iona, bakterija i virusa na ljudsko tijelo, koji su odigrali ključnu ulogu u ovom procesu. Stručnjaci za teorijsku fiziku, hemiju, biomedicinu i inženjerstvo iz mnogih zemalja su radili zajednički na stvaranju proizvoda koji može napraviti veliki pomak u zaštiti našeg zdravlja i zdravlja naših najbližih."

Perenio preporučuje korištenje uređaja u zatvorenim prostorijama -u kući, uredu, pa čak i u automobili ili u taksiju. Mreža Perenio Ionic Shield uređaja smještenih u razmacima od 3 metra, može zaštiti ljude i na javnim mjestima: u tržnim centrima, restoranima, teretanama, na aerodromima, željezničkim stanicama, pa čak i u javnom prevozu.

Perenio Ionic Shield je kompaktni uređaj, koji može stati u ruksak, torbu ili kofer. Prenosiv je, čime se proširuje područje zaštite čak i tokom putovanja.

Najveća koncentracija iona je u promjeru od dva metra. Preporučena distanca između Perenio Ionic Shield i ljudskog tijela je 25cm. Zahvaljujući, niskom nivou emisije ozona, uređaj je siguran za svakodnevnu upotrebu.

Serhei Kostevitch, dodaje: "Započeli smo sa radom fokusirajući se na najvažniji patogen u ovom momentu, koronavirus, uključujući Sars-CoV-2. Sama tehnologija nam omogućava da je prilagodimo kako bismo zaštitili naše zdravlje. Planiramo razviti i zaštitu protiv gripe, astme i različitih vrsta alergena. To znači da kupovinom jednog uređaja sada, možete mjenjanjem kapsule u budućnosti dobiti zaštitu širokog spektra. Svakako ćemo raditi na tome."

Zahvaljujući ugrađenoj bateriji, Perenio Ionic Shield može raditi do 6 sati bez ponovnog punjenja. Uređaj se puni preko USB Tip-C priključka, te nesmetano može raditi i tokom punjenja. Nije potrebna dodatna konfiguracija ili instalacija softverskih aplikacija.

U budućnosti, ASBIS planira proširiti ponudu sa uređajima za prevenciju i od drugih bolesti. Perenio Ionic Shield PEWOW01 prošao je niz dijagnostičkih testova i kliničkih ispitivanja. Registrovan je kao aktivni, neinvazivni medicinski uređaj Klase I za upotrebu na tržištu Europske Unije i Velike Britanije. 

 >>Saznajte više o proizvodu

Perenio

Perenio je inovativna, tehnološka "all-around" kompanija specijalizovana za Internet of Things, Smart Home/Office, Smart Health. Više od 40 članova inženjerskog tima (uključujući industrijske dizajnere, inženjere hardvera i firmware-a, programera i programera serverskog softvera) se bavi razvojem i dizajniranjem složenih rješenja i jedinstvenih novih proizvoda. IoT platforme, IoT ruteri, pametni senzori, aktivni pametni uređaji i sada PERENIO IONIC SHIELD™ su proizvodi kojim se posebno ponose. Biti sastavni dio ASBIS grupacije dozvoljava brendu Perenio još veću vidljivost i dostupnost na tržištu.

Više o brendu Perenio pronađite na perenio.com