End-to-End 400G Hyperscale Networking platforma pruža 4x ubrzanje s probojnim Spectrum-4 Switch

NVIDIA najavljuje Spectrum High-Performance Data Center

Download now

NVIDIA SPECTRUM-4

NVIDIA je najavila NVIDIA Spectrum™-4, sljedeću generaciju svoje Ethernet platforme koja omogućava ekstremne mrežne performanse i robusnu sigurnost potrebnu za infrastrukturu data centara u velikom obimu.

Prva svjetska 400Gbps end-to-end mrežna platforma, NVIDIA Spectrum-4 pruža 4x veću propusnost za prebacivanje od prethodnih generacija, sa 51,2 terabita u sekundi. Sastoji se od NVIDIA Spectrum-4 familije prekidača, NVIDIAConnectX®-7 SmartNIC, NVIDIA BlueField®-3 DPU-a i DOCA™ softvera za infrastrukturu data centra za punjenje aplikacija koje su izvorne u oblaku.

 

Napravljen za vještačku inteligenciju, kako data centri eksponencijalno rastu i zahtjevaju ekstremne performanse, naprednu bezbjednost i moćne karakteristike koje omogućavaju visoke performanse, naprednu virtuelizaciju i simulaciju u velikim razmjerama, razvijen je NVIDIA Spectrum-4. Spectrum-4 Ethernet platforma uključuje ključne karakteristike potrebne za beskompromisne zahtjeve ovih tehnologija. Prekidači Spectrum-4 omogućavaju preciznost vremena od nanosekunde — što je poboljšanje od pet do šest redova veličine u poređenju sa tipičnim data centrima zasnovanim na milisekundama. Oni također ubrzavaju, pojednostavljuju i osiguravaju mrežnu strukturu sa 2x bržim propusnim opsegom po portu, 4x manje prekidača i 40 posto manjom potrošnjom energije u odnosu na prethodnu generaciju. Spectrum platforma omogućava simulaciju preciznog prostora i vremena na NVIDIA Omniverse™ platformi za saradnju i simulaciju 3D dizajna, a Spectrum-3 switch fabric povezuje 32 OVX servera da formiraju OVX SuperPOD.

“Nova era masovnih oblak tehnologija, kao što je Omniverse, zahtijeva transformaciju arhitekture data centra,” rekao je Kevin Deierling, potpredsjednik Networking u NVIDIA. “Ekstremne performanse i robusna sigurnost platforme Spectrum-4 opremit će data centre za pokretanje revolucionarnih otkrića koja pomiču granice mogućeg za dobrobit društva.”