Zapažen je u dvije kategorije zbog svoje sigurnosti

BlackBerry je prepoznat kao vodeći UEM dobavljač u IDC MarketScapeovom izvještaju

Dowload here

IDC MarketScape Report

Krajem maja 2022., IDC MarketScape je objavio svoju ocjenu dobavljača UEM softvera za mala i srednja preduzeća širom svijeta, ističući BlackBerry u dvije kategorije – kao LIDERA u ukupnom UEM-u i za implementaciju ruggedized/IoT uređaja i kao GLAVNOG IGRAČA u izvještajima Apple Devices i SMB.

Izveštaj skreće pažnju na različite jake karakteristike BlackBerry rešenja:

  • BlackBerry-jeva UEM ponuda ispunjava širok spektar državnih i industrijskih certifikata o sigurnosti i usklađenosti, uključujući FedRAMP, FIPS 140-2, NIAP Common Criteria, i PCI-DSS, između nekoliko drugih. UEM proizvod je također na odobrenim listama dobavljača za brojne američke i strane vladine organizacije.
  • BlackBerryjev opsežan portfelj proizvoda za cyber sigurnost i AI tehnologija koja stoji iza njegovih mogućnosti otkrivanja prijetnji, pruža moćnu vezu s UEM rješenjem, posebno za slučajeve upotrebe koji zahtijevaju kontinuiranu autentifikaciju i sigurnosne provjere krajnjih uređaja koji pristupaju korporativnim podacima i aplikacijama.
  • BlackBerry-jeva tehnologija upravljanja prijetnjama za mobilne uređaje integrira se s UEM proizvodom kako bi pružila snažnu ponudu krajnjih tačaka upravljanja/sigurnosti za pametne telefone, tablete i IoT uređaje koji koriste OS usmjerene na mobilne uređaje kao što je Android.
  • BlackBerry UEM se čvrsto integriše sa SaaS platformama za obavještavanje i upravljanje kritičnim događajima dobavljača, BlackBerry Alert i BlackBerry AtHoc. Ovo uključuje guranje specijalizovanih, determinističkih poruka do krajnjih uređaja, kao i integraciju sa postavkama i politikama kontrole pristupa uređaja radi prilagođavanja hitnim situacijama.

Ovo je odlična potvrda kvaliteta BlackBerry-jevog UEM proizvoda, mogućnosti besprijekorne integracije i posvećenosti isporuci ključnih korisničkih karakteristika.