Giga Computing je prodajno mjesto za GIGABYTE poslovne proizvode

GIGABYTE je odvojio svoju poslovnu jedinicu za servere, težeći ka većem dugoročnom održivom rastu i stvaranju vrijednosti uz Giga Computing

GIGABYTE Technology, industrijski lider u serverima i radnim stanicama visokih performansi, najavio je da je odjeljenje za korporativna rješenja zvanično odvojeno iz GIGABYTE-a i djeluje kao nezavisna podružnica GIGABYTE-a u potpunom vlasništvu. Nova samostalna kompanija, Giga Computing Technology, će iskoristiti GIGABYTE brend za pokretanje rasta serverskog poslovanja i inovacija. Upravni odbor GIGABYTE-a je donio odluku, i matična kompanija i njena nova podružnica su se složili da će transakcija stvoriti dugoročnu vrijednost za GIGABYTE klijente koji se oslanjaju na rješenja za preduzeća, kao i za potrošačko tržište.

U zamjenu za podjelu, GIGABYTE će dobiti 83,360,000 običnih dionica Giga Computing po cijeni od 10 NTD po dionici, a to je određeno procijenjenom vrijednošću podružnice na 833,600,000 NTD. Ovo osnivanje podružnice je jednostavno reorganizacija grupe i neće imati uticaja na dnevno i finansijsko poslovanje matične kompanije. GIGABYTE i Giga Computing imaju dogovor o održavanju istog razvoja i podrške za sve GIGABYTE poslovne proizvode i rješenja za klijente. Ovi sistemi i proizvodi koje prodaje Giga Computing će, za sada, nastaviti da koriste poznati GIGABYTE brend koji je poznat i poštovan u tehnološkom sektoru. Istovremeno, GIGABYTE će nastaviti da pokreće sopstveni rast u svojim potrošačkim odjeljenjima za matične ploče, GPU, laptope, desktope, monitore, PC periferiju i PC komponente.

“GIGABYTE" prolazi kroz transformaciju kako bi poboljšao performanse i donio značajnu vrijednost našim dioničarima. "Ovo je samo još jedno proširenje našeg dugoročnog plana koji će omogućiti našim poslovnim rješenjima da bolje reaguju na kretanja tržišta i da bolje prilagode proizvode različitim tržištima,” rekao je Daniel Hou, izvršni direktor Giga Computing. “Iako se zovemo drugim imenom, nastavit ćemo s radom kao i uvijek, a naši kupci će nastaviti sa istim partnerstvima i imati velika očekivanja od naše dobro uspostavljene serverske poslovne jedinice koja nudi raznolik portfolio proizvoda. Vjerujemo da naša objava dokazuje našu posvećenost stvaranju dugoročne vrijednosti za naše klijente, zaposlenike i dioničare.”