Dostupno je više od 50 modela koji su optimizirani za performanse za najnoviju generaciju Edge to Data Center infrastrukture za pogon Rack-Scale AI

Supermicro oslobađa novi bolji i brži portfelj X13 servera sa Intel® Xeon® skalabilnim procesorima 4. generacije

Download here

Supermicro X13 new portfolio

Supermicro, Inc., potpuni dobavljač IT rješenja za cloud, AI/ML, Storage i 5G/Edge, pokreće najobimniji Tier 1 portofolio servera i skladišta u industriji sa više od 15 porodica sistema optimiziranih za performanse fokusiranih na AI, HPC, Cloud Computing, Media, Enterprise i 5G/Telco/Edge radna opterećenja. Bolji, brži i zeleniji sistemi zasnovani na potpuno novoj 4. generaciji Intel Xeon Scalable procesora (ranije kodnog naziva Sapphire Rapids) isporučuju do 60% bolje performanse optimizirane za radno opterećenje i poboljšanu sigurnost (hardverski korijen povjerenja i atest) i upravljivost. Brži sa integrisanim AI, skladištenjem i ubrzanjem u cloud-u i zeleniji sa visokom temperaturom okoline i opcijama tečnog hlađenja koje smanjuju uticaj na životnu sredinu i operativne troškove. 

"Supermicro-ov opsežan portofolio od preko 15 X13 porodica servera sastoji se od performansi, funkcionalnosti i optimiziranih dizajna za specifične dara centre i intelligent edge radna opterećenja," rekao je Charles Liang, predsjednik i izvršni direktor Supermicro-a. "Naši sistemi sa novim Intel Xeon skalabilnim procesorima 4. generacije su u stanju da isporuče nove vrhunce i u ukupnim performansama i performansama po vatu. Pored procesora, svaki glavni podsistem je dramatično nadograđen sa do 2X poboljšanja memorije performanse sa DDR5, 2X bolji I/O propusni opseg sa 80 traka PCIe Gen 5 I/O koji će podržavati kartice akceleratora viših performansi i umrežavanje od 400 Gbps i poboljšanu upravljivost i sigurnost. Mogućnosti napajanja i hlađenja su takođe proširene na podršku od 350 W CPU-a i do 700 W GPU-a, a dodali smo i rad na visokoj temperaturi okoline i podršku za tekuće hlađenje za novi portofolio kako bismo smanjili utjecaj na okoliš i poboljšali TCO."