Dell Technologies je otkrio svoj najnoviji Alienware gaming monitor

Alienware predstavlja novi AW2524HF IPS Gaming Monitor

Najbrži IPS Gaming Monitor na svijetu," AW2524HF se ponosi IPS panelom od 24,5" s maksimalnom rezolucijom od 1920×1080 (FHD), čime se čvrsto pozicionira unutar popularnog eSports područja. Monitor koristi brzi IPS panel s premazom protiv sjaja (tvrdoća 3H), i dolazi s nizom naprednih karakteristika:

Neusporediva brzina: Nevjerovatna stopa osvježavanja monitora od 500Hz (480Hz prirodna) na njegovom brzom IPS panelu osigurava nezamjenjivu brzinu i jasnoću pokreta. Zahvaljujući uključenom AMD FreeSync Premium i VESA AdaptiveSync certifikatu, igrači mogu uživati u igrama bez trganja i podrhtavanja čak i tokom brze akcije. Dodatno, ultra-niska latencija vremena odgovora od sive do sive od 0,5 ms efikasno eliminira zamagljenost pokreta i duhove, rezultirajući besprijekornim vizualima.

Dosljedna kvaliteta boja: Za razliku od konkurentske TN panele, brzi IPS panel garantuje dosljedne slike iz svakog ugla. Sa impresivnim sRGB pokrivanjem boja od 99%, također podržava HDR sadržaj putem HDR10. Napomena, TUV certifikovani ComfortView Plus koristi hardverski pristup za smanjenje emitovanja štetne niske plave svjetlosti, a da pri tome ne narušava autentičnost boja, čime se promovišu duže i udobnije igračke sesije.

Novi dizajn: Integrirani nosač za slušalice monitora održava uredne radne površine, dok šestougaona baza, koja zauzima minimalno mjesta, može se podešavati po visini s praktičnim oznakama, prilagođavajući se personaliziranim igračkim iskustvima.

Istaknuta karakteristika Dell Alienware AW2525HF Gaming monitora nesumnjivo leži u njegovoj izuzetnoj stopi osvježavanja od 500Hz (overklokovan sa DP) i 480Hz (prirodno sa DP) sposobnosti. Uz svjetlinu od 400 cd/m² i brzo vrijeme odgovora od 0,5ms od sive do sive, monitor također podržava osnovnu HDR 10 tehnologiju. Sa tehničkog gledišta, ekran koristi moć AMD Freesync Premium tehnologije i ima gustoću piksela od 90 PPI.

Što se tiče povezivosti, korisnici mogu koristiti 2 DP 1.4 porta, 1 HDMI 2.1 port i 5 USB 3.2 Gen1 porta na zadnjem dijelu monitora. Sa širokim kutom gledanja od 178 stepeni i vertikalno i horizontalno, monitor podržava naginjanje, okretanje, pivotiranje i čak uključuje ugrađeni sistem za upravljanje kablovima. Dell Alienware planira globalno lansiranje proizvoda 12. septembra.