Mrežni adapteri Intel® Ethernet 800 serije podržavaju brzine do 100Gbps i uključuju inovativne i raznovrsne sposobnosti za optimizaciju performansi radnog opterećenja.

Zašto je Intel® Ethernet odličan izbor za mrežnu povezivost

Performanse za Cloud Aplikacije

Prati propusnost i povećava propusnost aplikacija potrebnu za zahtjevna opterećenja u oblaku, uključujući usluge na rubu mreže, web servere, aplikacije baza podataka, servere za keširanje i ciljeve za pohranu.

Optimizacije za Komunikacijska opterećenja

Prati klasifikaciju i sortiranje paketa za visokopropusna mrežna i komunikacijska opterećenja, uključujući mobilno jezgro, 5G RAN i mrežne uređaje.

Podržava Hiperkonvergirana rješenja

Široki portfelj adaptera serije 800, s različitim brojem portova i oblicima, pruža performanse uz učinkovitu upotrebu procesora servera. Poboljšajte efikasnost aplikacije i mrežne performanse inovativnim i raznovrsnim sposobnostima koje optimiziraju visokoperformantna opterećenja servera poput NFV, pohrane, HPC-AI i hibridnog oblaka.

Raznovrsnost i fleksibilnost za Data Centar

Alat za konfiguraciju Ethernet porta dostupan je na Intel Ethernet 800 seriji mrežnih adaptera od 100GbE i nudi raznoliko rješenje za gusto, ograničeno mrežno okruženje. Jedan port postaje osam portova od 10GbE, četiri porta od 25GbE i više – do šest konfiguracija koje možete odabrati.